mim_13_terasarii

Terasari

mim_13_terasariiDeseori, in cadrul lucrarilor de terasamente, terenurile ce se doresc a fi folosite in umpluturi sau ca straturi de fundare, sunt clasificate drept „necorespunzatoare” in urma analizelor de laborator. Pentru a evita un volum mare de lucrari, respectiv costuri ridicate pentru inlocuirea lor cu pamanturi corespunzatoare sau materiale granulare (balast, piatra sparta), se recurge la stabilizarea lor cu lianti hidraulici (var sau diverse amestecuri pe baza de var si ciment). Prin folosirea liantilor hidraulici se urmareste obtinerea unei rapiditati in executie, cresterea caracteristicilor fizico-chimice si mecanice ale pamanturilor si implicit reducerea costurilor globale ale lucrarii. Tipul de liant ce urmeaza a fi folosit se alege in urma testelor de laborator facute pe terenurile necorespunzatoare (teste ce tin seama de tipul, umiditatea, prezenta diversilor compusi chimici si caracteristicile pamanturilor). Astfel, in general, pentru pamanturile puternic coezive si cu umiditate relativ mare se recomanda folosirea ca liant a varului, iar in cazul pamanturilor slab coezive: un liant in compozitia caruia va fi un procent semnificativ de ciment.

 

Domenii de aplicabilitate:
Terasamente pentru drumuri (patul drumului, strate intermediare din cadrul constructiilor din pamant-ramblee, strate de fundatie, strate de forma).
Stabilizarea in gropi de imprumut si folosirea pamanturilor in umpluturi.
Reabilitari de drumuri (stabilizarea patului casetelor marginale).
Platforme rutiere – parcari.
Platforme stabilizate pentru hale industriale.
Platforme ecologice: impermeabilizarea gropilor de gunoi.
Platforme pentru constructii civile, industriale si agricole.
Orice alta aplicatie in care se cere imbunatatirea caracteristicilor pamanturilor existente.

Avantajele folosirii tehnologiei de stabilizare:
Eficienta: deoarece nu este nevoie ca solul sa fie inlocuit.
Aplicabilitate pentru aproape toate tipurile de material: argile, prafuri, namoluri, nisip, pamant vegetal, balast, zgura, etc.
Reducerea semnificativa a timpului de executie a lucrarii.
Reducerea costurilor finale ale lucrarii.
Lucrabilitate foarte buna a pamantului frezat si usurinta pentru nivelare la profil. 

Contactează-ne:

Please leave this field empty.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.